Wat houdt bewindvoering in?

Als je onder bewind bent gesteld, wordt alles wat met geld te maken heeft door ons beheerd. Dit is dus jouw inkomen en alle toeslagen, uitgaven en schulden en ook eventuele waardevolle goederen zoals een auto of een eigen woning. Alle poststukken gaan naar  bewindvoerder en hij gaat in overleg met jou kijken wat de beste manier is om de boel op te pakken. Dus deurwaarders en schuldeisers kloppen zodra alle post naar de bewindvoerder gaat, niet meer bij jou aan de deur maar hebben dan contact met de bewindvoerder. 

Wanneer je onder bewind staat, mag je niet meer zonder goedkeuring van de bewindvoerder over je geld en goederen beschikken. Je mag bijvoorbeeld niet zomaar een nieuw abonnement afsluiten of een auto (ver)kopen. Je zult daarom altijd eerst met de bewindvoerder overleggen voordat je iets met je geld of waardevolle goederen kan gaan doen. Als je onder bewind staat, krijg je een aparte bankrekening. Daar wordt dan na overleg meestal wekelijks je leefgeld op gestort. Hiervan heb jij een bankpas en dit kun je naar eigen inzicht besteden.

Actuele berichten

[19.12.2018]
Leefgeld en bereikbaarheid tijdens de feestdagen.
Lees verder

[19.12.2018]
Belangrijke wijziging in 2019
Lees verder

Euro-Wijzer is een betrouwbare partner die ons helpt om klanten snel weer op de financieel juiste weg te krijgen. Wij zijn erg tevreden over de deskundigheid en bereikbaarheid van de medewerkers.